Aarhus Rutebilstation er delvist afspærret

Midttrafik
Kilde: tv2.dk

Aarhus Rutebilstation, der natten til onsdag blev afspærret på grund af fare for sammenstyrtning, er ikke blevet efterset af fagfolk siden 2010.

Det fortæller chef for ejendomme hos Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Katharina Nyborg.

-Der er blevet lavet en rapport i 2010 af Rambøl. I den skriver man også, at der er skader, men at man vurderer, at det ikke er uforsvarligt at køre på det. Derfor foretog man sig ikke noget dengang, fortæller hun.

Katharina Nyborg understreger, at parkeringskælderen også siden 2010 er blevet besigtiget løbende, men at der her ikke har været tale om en rapport udfærdiget af ingenører.

Parkeringskælder kan styrte sammen

Størstedelen af Aarhus Rutebilstation blev natten til onsdag spærret af på grund af fare for sammenstyrtning i en parkeringskælder under stationen.

Det skriver Midttrafik i en pressemeddelelse.

Loftet over parkeringskælderen holdes oppe af et betondæk, og giver det efter, kan jorden under busstationens styrte sammen.

Ifølge vicedirektør i Midttrafik Mette Julbo blev trafikselskabet natten til onsdag pålagt at lukke arealet af Aarhus Kommune. Selvom busstationen er gammel, kom det alligevel bag på hende.

– Området er fra 1954. Vi vidste godt, at kælderen ikke så for godt ud, men vi havde ikke tænkt, at det var så alvorligt, at det hele skule afspærres, siger hun.

Stoppestedsændringer på Aarhus Rutebilstation pr. 30/10-2019:
– Linje 3A, 22 og 23 er flyttet til stoppestederne for linje 87-89
– Regionalbusserne 113, 114, 120-123 og 912X er flyttet til Ny Banegårdsgade ved Aarhus Rutebilstation.
FlixBus og Kombardo Expressen holder som normalt.